Våra priser och nominerinar

Young Founders Of the Year

Young Founder of the Year ges ut till unga grundare som har potentialen att bygga ett framgångsrikt företag, vara en bra ledare och utvecklas till en förebild för andra unga entreprenörer. Anledningen till utmärkelsen är att uppmuntra ytterligare framgång och fungera som en katalysator för tillväxt för de unga grundarna. Utmärkelsen är en del av the Founders Award.  

XO Foundation- till minne av Ekon. Dr. Peter Wallenberg

XO foundation har utsett Amanda Mattsson och Lova Svensson med följande motivering: 

“Med fantastisk energi och med nytt tänk som kan skapa en ny global kategori och samtidigt slå ett viktigt slag för jämställdhet och jämlikhet i samhället.”

Skandinaviska Enskilda Banken's prize for outstanding entrepreneurs FINALISTer

“Period Packs vision är att ingen kvinna ska missa delar i sin utbildning, tid på sitt arbete eller påverkas i sitt vardagliga liv på grund av sin mens. Genom att tillgängliggöra mensskydd på toaletter på arbetsplatser och i utbildningsmiljöer förbättrar de förutsättningarna för en stor del av befolkningen. Period Pack brinner för ett ämne som tidigare varit präglat av tabu och skam och kan nu bidra till ökad jämställdhet, både inom utbildning och på arbetsplatser.”

Entrepreneur of the Year
Finalister

“Tidlöst problem där marknaden för lösningen är närmast oändlig och skalbarheten enorm. Duon som tillsammans blir Årets företagare i Örebro län är hårt arbetande och orädda. Om man inte tänker stort blir det inget, och vips lanserar man sin verksamhet i Dubai. Den som lyckas där kan lyckas överallt, och vi är övertygade om att deras mål om ett slags världskvinnovälde kommer att uppfyllas. När vi behöver det, där vi behöver det.”

SKAPA Priset- till minne av Alfred Nobel

SKAPA-priset till Alfred Nobels minne är Sveriges största innovationspris med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. 

Shopping Cart